Leo & Cameron la cuţite! {Cannes, 2002}

Acest articol a fost scris de ALEX LEO ŞERBAN şi a fost publicat pe site-ul LiterNet, mai 2002


Aşteptată ca bomboana de pe prăjitura Cannes-ului, avanpremiera (un montaj de 20 de minute) filmului lui Martin Scorsese Gangs of New York a adus în marea sală Lumiere a Palatului Festivalului mai toată lumea bună de pe Croazetă... Au fost văzuţi, coborînd din limuzine/urcînd scările, pe rînd: Giorgio Armani (într-un smoking... Armani, fireşte!), Sharon Stone (în cea mai bună dispoziţie şi cel mai senin albastru), Milla Jovovich (într-o rochiţă roz gen anii '20), Cameron Diaz (într-o rochie neagră transparentă şi despicată pînă la coapsa stîngă), Leonardo di Caprio (într-un costum simplu, negru) şi, ultima, Juliette Binoche (tot în rochie neagră), la braţ cu cel mai sexy membru al juriului - regizorul brazilian Walter Salles (întrebare: pe unde s-o fi rătăcit prietenul actriţei, actorul Benoit Magimel?!).

Culoarea după-amiezii (chestia se întîmpla pe la 17, ora locală) a fost, deci, negrul, şi, deşi Sharon a făcut tot ce-a putut ca să impună bleu-ul (bezele fotografilor, poziţii provocatoare, lăsat pe spate lasciv...), negru a şi rămas!

Cel mai aiurea îmbrăcat a venit tînărul regizor american Paul Thomas Anderson (autorul celui mai entuziasmant film văzut pînă acum:
Punch-Drunk Love): în cămaşă albă desfăcută, scoasă din pantaloni, şi şlapi!! Asta nu l-a împiedicat pe preşedintele festivalului, Gilles Jacob, să-l întîmpine la fel de cald ca pe Martin Scorsese şi pe adjuncta sa, Madame Cayla (costumată în ceva înflorat care semăna cu un capot de mamaie), să-l sărute pe ambii obraji - şi să se înţepe, probabil, în bărbiţa lui de vreo săptămînă...

Cameron era cu noul ei boyfriend, actorul Jared Leto (îl puteţi vedea la Bucureşti în
Panic Room), care şi-a blonzit freza şi, pentru că tot era mai greu de recunoscut, filma de zor cu o minicameră digitală.

Filmul lui Scorsese- în care mai joacă Daniel Day-Lewis şi Liam Neeson - se anunţă tare, cu cîteva scene de amor torid între Leo şi Cameron care vor merita, numai ele, biletul de cinema... Deocamdată - după cele 20 de minute văzute -, nu vă spun decît că: Diaz îi fură lui di Caprio medalionul, el o urmăreşte, ea îi ţine piept scoţînd din jupon un pumnal, el îi spune, "Hai, înfige-l în mine!", ea îl înţeapă în gît cu vîrful, apoi îl muşcă sălbatic şi repetat de gură, apoi (porţiune autocenzurată)..., după care ea e la un pas de moarte cînd pumnalele aruncate de Day-Lewis o ratează la mustaţă (a lui, care e lungă şi răsucită)! Daca Gangs of New York va reuşi să păstreze tempo-ul acestui trailer pe parcursul celor nu-se-mai-ştie-cîte minute ale filmului (în orice caz, nu mai puţin de 3 ore!), s-ar putea să vedem - cînd va ieşi pe ecrane - un film interesant; dacă nu, nu... N-ar fi primul rateu anunţat, cu mare pompă, de marele maestru al hocus-pocus-urilor care este Festivalul de la Cannes.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu