Ala-Bala-Berlinala

Acest articol a fost scris de ALEX LEO ŞERBAN şi a fost publicat în revista ELLE, aprilie 2004

Nu, Nicole Kidman n-a venit la Berlin. Iar Jude Law si Renée Zellweger au intirziat... Si totusi, Berlinala a supravietuit.

Prima care a pus umarul (ma rog, parul) la reusita festivalului a fost – ati ghicit – Claudia Schiffer. In calitate de nemtoaica, de vedeta internationala, de proaspata mamica si de imagine L'Oréal (L'Oréal a fost unul din sponsorii principali), Claudia era peste tot, fluturindu-si parul de aur ca un fel de girofar al unor evenimente (covor rosu etc.) ce-n­tirziau sa se produca. (Ba chiar a cazut in genunchi, „pentru ca merita“, inca din seara deschiderii; scheise, strimte mai sint si rochiile astea lungi de lamé!)

Apoi a fost Diane Keaton, una din vedetele filmului Something’s Gotta Give. Filmul e un sirop, „comedie romantica“ la virsta a treia, in care Keaton plinge cit sa spele covorul Berlinalei de zece ori.

Cealalta vedeta este Jack Nicholson, care a venit si el la Berlin si – ca si Claudia – s-a-mpiedicat... Dar un actor e un actor, il salveaza reflexele si nici nu merge pe tocuri – asa ca Jack si-a revenit in ultima secunda si n-a mai facut buf (dar si-a aratat popoul in film, ceea ce cam tot aia e). Povestea: Diane (care in film are 55 de ani, iar in realitate bate spre 60) este curtata intens de Keanu Reeves (care in film arata de 30, iar in realitate are aproape 40), dar il lasa (!) pentru Jack – care e sarit de 60 si-n film, si-n afara lui... „Ce metoda contraceptiva folosesti?“ – o-ntreaba Jack pe Diane, inainte de; „Menopauza“, raspunde ea.

Something’s Gotta Give e un film-menopauza, cu citeva momente amuzante si-atit. Dar Keaton este haioasa cit incape – incepind cu felul cum se-mbraca: la premiera a venit infasurata intr-un soi de cerga cu franjuri, lunga pina la glezne si cu obisnuita palarie-oala indesata bine peste ochi! In plus, merge atit de-mpiedicat (in realitate, ca-n film joaca) incit nici nu mai era nevoie sa cada – precum Claudia: dac-ar fi facut-o, sint convins ca nici ea n-ar fi simtit, nici publicul n-ar fi remarcat: covor pe covor etc...

Asa incit, cu Claudia-cazatoarea festului si cu Diane cascadoarea risului, Berlinala a fost nostima. Ma-ntreb ce vor mai nascoci la anul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu