Moda în casa Big Brother

Acest articol a fost scris de ALEX LEO ŞERBAN şi a fost publicat în revista ELLE, iunie 2004

Cum este ea? Acum, la final, este poate momentul sa schitam un scurt bilant al aparitiilor celor 24 de concu­renti pe catwalk-ul continuu de 24/24 si sa aratam trend-ul 2005 cu degetul.

Ca o prima impresie, se poate spune ca Moda-in-Casa-Big-Brother e tinereasca, relaxata, lejera (ca sa nu zic mai mult), inscriindu-se intr-un curent dominant pe care l-as numi: „DC“ (= domestic casual). Anul acesta, la a doua editie, Andreea2 si Daniel1 au lansat, pentru colectia de primavara, moda „topless & bottomless“.
Lasind la o parte uniformele impuse – gen: saptamina Armatei, a Traiului la Pirnaie, a Traiului Popular, etc. –, se poarta cam orice (mai putin rochiile de seara si rochiile de mireasa cu trena). Pantalonii – in special pantalonii scurti – sint un „must“ dimineata-la prinz-seara; uneori, pantalonii devin atit de scurti incit pot fi inlocuiti cu slipuri sau stringuri, asa cum tricourile inlocuiesc cu succes bluzele si camasile.

Gentile au fost aruncate probabil peste gard (exista, oricum, „valiza BB“!), ca si pantofii; picioarele goale (paroase sau nu) sint in largul (& lungul) lor in papucii gen slapi – sau pur si simplu au naturel, ca-n unele case de romani (cele in care ti se cere sa te descalti la intrare). Se merge pe tonuri de albastru, galben, oranj, alb si negru.

Ce „mostenire“ au lasat cei 24 de concurenti? Soso, un look inconfundabil – frizura „SoSo“ & „Oh-My-God“ asortat la Björk; Alida – codite & lacrimi; Iza & Ernest – scalpul, cu tatuaj sau fara; Monica – sarmalute-n virf de crestet; Evelina – cozile expandate; Iustin – look-ul Isus-captusit-cu-Pontiu; Aly – bronzul profund.

Ce mai urmeaza? Cita vreme CNA-ul nu-si va baga foarfecele, orice ipoteza, freza & asceza vestimentara se accepta. Mai interesant mi se pare altceva: cum ar arata vedetele Fashion-ului autohton in Casa BB? (Nu „fashion-victim“-ele, deci, ci chiar autorii atentatelor?) Sa ne imaginam o casa BB populata de alde botezati, ciobani, muresene & vlasoave, dormind/mincind la comun, facindu-si zile fripte, dindu-se-afara dupa o trecere bine simtita prin Camera Secretelor & lacrimind la despartire... Asta da, „feisan“-show!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu