De ce vine Moşul în decembrie

Acest articol a fost scris de ALEX LEO ŞERBAN şi a fost publicat în revista ELLE, decembrie 2001

Dupa cum stim cu totii, dragi copii (iar adultii ui­tuci sint trasi de mineca), decembrie este luna in care scoatem banii de la ciorap si cumpa­ram ciorapi. Sau il asteptam pe Mos Craciun, care are un cont nelimitat in banca si-si permite sa dea cadouri la tot cartierul.

Mare surpriza mare... Sanchi! Spuneti-mi un singur om care nu se gindeste c-a venit vremea sa dea, si mai ales sa primeasca, un cadou, si-l decorez cu ordinul „Martianul anului“. De cum intoarcem fila calendarului pe care scrie, in coltul din dreapta jos, „30 noiembrie“, nu visam decit la asta. Ia sa vedem: 1 decembrie – guvernul ne cadoriseste cu zile libere; c-o fi una, c-or fi doua, facem ce facem si le-ntindem cit putem.

Pe urma: 6 decembrie – scoatem frenetic toti pantofii (sosonii, galosii, botoseii s.a.m.d.) si-i insiram, frumos, la intrare; ruda mai rapida a lui Mos X-mas, Mos@Nic.com (un fel de fetisist al vestibulurilor), ne umple incaltarile de cadouri...

Urmeaza apoi, in mod inexplicabil, vreo doua saptamini bune (rele, de fapt) in care nu s-a mai inventat nici un „mosdarnic“, si ca atare nu merita consemnate aici. Dar ho-ho-ho, cine vine imediat dupa?... Bingo, ati ghicit: e Mosul cu cosul!

Craciun nu prea le are cu economia, asa ca – pontul anului 2001 – va propun sa instalati nu unul, ci doi brazi in casa, si-o sa vedeti ca Mosul, dragutul de el, o sa scape cite-o tolba de bucurii in amindoi!! Mos C functioneaza ca la jocurile mecanice: pune-i in fata doi braduti verzi si sigur cistigi jackpotul.

Dupa care (cadourile nu s-au sfirsit) vin zilele pre-Revelion, apoi post-Revelion – si uite-asa intram in Anul Nou cu o lene de munca ce n-a vazut tot anul... Asa ca: la multi ani!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu