Sharon Stone a plîns la conferinţa de presă {Cannes, 2002}

Acest articol a fost scris de ALEX LEO ŞERBAN şi a fost publicat pe site-ul LiterNet, mai 2002

Prezentă la Cannes pentru a fi membră în juriul festivalului (prezidat de David Lynch), Sharon Stone a avut nevoie de şerveţelul Kleenex al acestuia înainte de a răspunde la o întrebare. Regizorul i l-a oferit, scuzîndu-se că deja se folosise de el...

Actriţa a fost mai tot timpul melancolică şi uşor incoerentă. Fiind prima sa ieşire publică după noaptea Oscarurilor, Sharon părea încă marcată de absenţa sa îndelungată (2 ani) din lumina reflectoarelor, ca şi de accidentul vascular suferit nu cu mult timp în urmă. Obişnuiţii Cannes-ului îşi amintesc mai ales de umorul actriţei. De asta data, singurul moment mai amuzant a fost atunci cînd Sharon a spus că revenirea ei în actualitate seamănă cu o "descoperire arheologică: iată o femeie de 40 de ani!"

Întrebată ce părere are despre îndemnul comunităţilor evreieşti de la Hollywood de a boicota festivalul de la Cannes, actriţa a răspuns că "tipul ăla" (Le Pen) a pierdut cu un procent atît de umilitor (18%), încît nu se poate vorbi despre un "antisemitism francez", majoritatea francezilor arătînd clar că sînt împotrivă: "În SUA, atunci cînd cineva pierde cu un asemenea procent, spunem că i-a fugit pămîntul de sub picioare şi dus e!", a mai precizat ea.

În rest, nu s-a schimbat cam nimic la Cannes: acelaşi afiş nasol şi prost ales, aceleaşi plasatoare îmbrăcate-n aceleaşi costume (urîte) ca acum 5 ani, aceiaşi poliţişti pe străzi şi bodyguarzi la intrarea în Palat... Şi totuşi, verificarea este mai strictă; acum, eşti "scanat" cu detectorul de metale şi ţi se umblă în geantă! Afară e frumos, soare-cald, iar filmul de deschidere (
Hollywood Ending de Woody Allen) a fost atît de slab încît nu poţi decît să te gîndeşti că va urma o ediţie ca toate celelalte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu