Love, etc.

Acest articol a fost scris de ALEX LEO ŞERBAN şi a fost publicat în revista ELLE, martie 2004

Stiu, Sfintul Valentin a trecut, dar – vorba unei fete care mi-a trimis un SMS de Craciun: „Iti doresc sa fii happy si inainte si dupa pt ca e deprimant sa fii doar atunci cind se zice ca e momentul...“ Asa si cu Sfintul asta: cum vine 14 fe­bruarie, pac!, toata lumea se iubeste, toata lumea se giugiuleste – hello, ce se-ntimpla in celelalte 364 de zile?!

M-am hotarit sa va vorbesc despre Dragoste (Love, Amour, Amore, Liebe etc.) pentru ca in ultima vreme ecranele noastre au fost pline de comedii romantice: Pur si simplu dragoste, Alex si Emma, Ste­wardesa, Jos cu dragostea! – iata doar citeva. Sigur, Hollywood-ul isi face norma, regizorii, scenaristii, actorii si tehnicienii aia trebuie sa traiasca si ei, asa ca ce mare lucru sa pui de-un sentiment tehnicolor pe ecran lat, Dolby Surround...?

Sa nu fim cinici, insa: daca se fac asemenea filme e pentru ca lumea vrea Dragoste, s-a saturat de impuscaturi, cafturi si momii di­gitalizate – la ei, ca si la noi; toate anchetele facute printre (tele)spectatori arata ca romanul vrea sa vada filme vesele, optimiste, cu un El si-o Ea care se iubesc... Ce mare filozofie?!

Ei da, nu-i mare, numai ca – in zona filmului romanesc: regizori, scenaristi, actori etc. – chestia asta nu pasioneaza pe nimeni. Probabil ca mai avem de asteptat mult si bine pina cind un producator puternic va bate cu pumnul in birou si va spune: „Vreau sa vad o iubire ca lumea, ce mama naibii! Asa ca, baieti, apucati-va de treaba.“

Pina atunci, sa dam iama printre „conservele“ marca Hollywood: co­lorate, gustoase si hranitoare. Singura problema: dispar repede de pe piata... La ora la care cititi aceasta opinie, probabil ca nici unul dintre filmele amintite mai sus nu mai e pe ecrane. „Love Is All Around“, dar numai pentru o saptamina-doua (hai, trei – daca punem si Mall-ul!).

Propunerea mea este: IndependentaFilm – care distribuie in Romania filmele cele mai inteligente si care scoate si casete video – ar face bine sa scoata si un „pachet Love Plus“ (prezervative incluse!), continind cele mai simpatice comedii romantice recente. Garantez succes: lumea are nevoie!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu