Luna asta dansăm din aprilie

Acest articol a fost scris de ALEX LEO ŞERBAN şi a fost publicat în revista ELLE, mai 2001

Stiu ca mai e luna Cannes-ului, asa cum martie e luna Oscarurilor. Dar hai sa ne mai uitam si-n alta parte, la alte arte – mai ales ca, oricit de mult am vrea si oricit de mult le-am chema, nici Oscarul, nici Cannes-ul nu vin la Bucuresti...

Luna trecuta (cea cu minciunele pocnind pe ramurele) am decretat-o, chiar in aceasta rubrica, Luna Inter­nationala a Celor ce Adevar Graiesc, si ati vazut ca n-a fost moarte de om. Fiecare a facut ce-a putut; noi am citit o carte minunata (cea a Adrianei Bittel) si-am vazut un film magnific (cel al lui Ang Lee)...

Dar a mai existat un martisor sosit tirzior, pe la finele lui martie (statuse pitit in podul Teatrului Odeon, dirdiind de frig): Ingerul albastru in regia lui Razvan Mazilu, dupa Heinrich Mann, cu incomparabila Maia (Morgenstern) in rolul Rozei Lola-Lola.

Daca nu l-ati prins deja de-un picior in aprilie, nu-l ratati, pentru nimic in lume, in mai! Si tot in aprilie au continuat pregatirile pentru cel mai important eveniment coregrafic al anului: primul festival de dans contemporan, BucurESTi.VEST – organizat de Proiect DCM (care nu vine de la Dan C. Mihailescu, ci de la „Dans Cosmin Manolescu“, cel care a avut initiativa acestui curajos „pas de deux“ cu pu­blicul).

Festivalul – care va stringe cele mai interesante nume ale coregrafiei contemporane din Danemarca pina in Elvetia, trecind prin Franta si România – are loc intre 10 si 27 mai la Teatrul Odeon, Centrul MAD si sala Elvira Popescu a Institutului Francez. Fugiti la spectacole! Cine danseaza la urma danseaza mai bine... in mai. (E mai bine.)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu